New York Times uutisoi Helsingin vilkkaista asuntomarkkinoista. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

New York Timesin mukaan näköpiirissä on uusi Helsinki

Amerikkalaislehden mukaan rakennusbuumi synnyttää Suomen pääkaupunkiin monta keskustaa.

New York Times nostaa Suomesta tekemässään artikkelissa esiin Helsingin viimeaikaisen rakennusbuumin. Viime vuoden lopulla pääkaupungissa oli rakenteilla lähes 9000 vuokra-asuntoa.

Snellman Sotheby’s International Realty -yhtiön partneri Kenneth Katterin mukaan Suomen kasvavan pääkaupungin uudet asuinalueet houkuttelevan yhä enemmän muuttajia lähialueilta. Uusien keskusta-asuntojen neliöhinnat ovat tällä hetkellä noin 8000 eurossa ja vanhojen 5342 eurossa. Metropolialueen keskiarvo on 4703 euroa neliöltä.

Amerikkalaisille kerrotaan, että kysyntä on kovaa erityisesti jugend- eli art nouveau -tyylisistä historiallisista rakennuksista. Niiden myyntiajat voivat olla vain muutamia tunteja.

– Helsinki on kehittymässä yhä tiiviimmäksi yhteisöksi, jolla on useampi kaupunkikeskus. Meillä on vanha Helsinki ja uusi Helsinki horisontissa, Katter sanoo.

Artikkelissa esitellään 2,48 miljoonaa euroa maksava ”moderni talo metsässä”, joka sijaitsee Vuosaaren Kallahdenniemellä. Vuonna 1964 valmistunut, Woldemar Bäckmanin suunnittelema modernistinen kohde rakennettiin lehden mukaan alun perin varakkaalle tehtaanomistajalle.

Ulkomaisten ostajien osuus asuntokaupoista on ollut viime vuosikymmeninä hyvin pientä verrattuna muihin EU-maihin verrattuna. New York Times mainitsee maaliskuussa hyväksytyn lakimuutoksen, jonka seurauksena EU:n ulkopuolisten ostajien on anottava lupaa puolustusministeriöltä. Muutos koskee kiinteistöjä, mutta ei tavallisia asunto-osakkeita.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt