Verkkouutiset

NASA testaa supertietokonetta avaruudessa – ”Tarvitsemme niitä Marsiin”

Tarkoituksena on tutkia, kuinka tietokoneet saataisiin sietämään kosmista säteilyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on tutkimassa, kuinka supertietokoneiden teknologia saadaan toimimaan avaruudessa, missä koneet joutuvat alttiiksi kosmiselle säteilylle, kertoo teknologiasivusto CNET.

”Mars on seuraava rajamaa ja tarvitsemme supertietokoneita päästäksemme sinne”, sanoo tietokoneet toimittavan Hewlet Packard Enterprisen teknologiajohtaja Mark Fernandez.

Supertietokoneet pystyisivät tekemään esimerkiksi analyysit tarvittavista toimista järjestelmähäiriön tapahtuessa lennolla tai Marsissa.

Säteilyn aiheuttamien häiriöiden lisäksi avaruudessa on supertietokoneille ympäristönä myös hyviä puolia: Kylmyyttä voidaan käyttää koneiden jäähdyttämiseen edullisin kustannuksin.

Tutkittavaa tietokonetta ei ole suojattu säteilyä vastaan suojin, vaan toiminta perustuu koneen ohjelmiston kykyyn havaita ongelmat ja tehdä tarvittavat korjaukset ohjelmiston sisällä.

”Onnistuminen olisi… oikeita tuloksia vuoden ajan”, Fernandez arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)