Yhdysvaltojen osuus Danske Bankin suomalaisasiakkaiden kaupankäynnistä kolminkertaistui viime vuonna. Kuvassa New Yorkin pörssi Wall Streetillä. LEHTIKUVA / AFP

Nämä osakkeet olivat Danske Bankin asiakkaiden suosikkeja

Miehet kävivät seitsemän kertaa enemmän osakekauppaa kuin naiset.

Danske Bank kertoo, että korona näkyi sen suomalaisasiakkaiden kaupankäynnissä viime vuonna. Yhdysvaltojen ja Saksan markkinoilta suosituimpien osakkeiden listoille nousi useita yhtiöitä, jotka ovat mukana koronan vastaisessa taistelussa. Rokotetta kehittävä Moderna oli Yhdysvaltojen markkinoilla kolmanneksi netto-ostetuin osake, ja Saksan markkinoilla kärjessä olivat lääkeyhtiöt Bauer ja Pfizer.

– Osakemarkkinat elivät voimakkaasti viime vuonna. Maaliskuussa markkinat säikähtivät koronaa, ja kurssit laskivat voimakkaasti. Kurssien nouseminen kuitenkin lisäsi kiinnostusta sijoittamiseen. Piensijoittajat ovat pyrkineet etsimään salkkuihinsa nyt myös osakkeita, jotka voivat nousta koronan myötä, kertoo tiedotteessa Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Yhdysvaltojen osuus Danske Bankin suomalaisasiakkaiden kaupankäynnistä kolminkertaistui viime vuonna 7,5 prosenttiin. Samalla Suomen osuus laski noin 82 prosenttiin.

Vaihdetuin ulkomaalainen osake viime vuonna oli sähköautoistaan tunnettu Tesla, jonka osake vahvistui vuoden aikana reippaasti. Suurin osa Tesla-kaupoista tehtiin loppuvuodesta, jolloin osake oli jo noussut voimakkaasti. Tesla-kaupoissa painottuivat kuitenkin myynnit.

Kaikista osakkeista kärkeen nousi energiayhtiö Fortum, joka oli sekä vaihdetuin että netto-ostetuin osake. Suomalaisten osakkeiden netto-ostetuimpien listalle nousi osinko-osakkeita, mutta myös lentoyhtiö Finnair, jota korona on kurittanut lentojen peruuntumisen myötä.

Miesten ja naisten suosikkiosakkeissa ei ollut Danske Bankin mukaan suurta eroa viime vuonna. Molempien netto-ostetuimpien osakkeiden kärjestä löytyvät Fortum, Sampo, Finnair ja Wärtsilä. Danske Bankin miesasiakkaat kävivät kuitenkin seitsemän kertaa enemmän osakekauppaa kuin naiset.

– Vaikka naiset kävivät viime vuonna selvästi enemmän osakekauppaa kuin vuonna 2019, ero sijoitusaktiivisuudessa on edelleen suuri. Vaikuttaa siltä, että naiset suosivat rahastoja, sillä miehet tekivät vain kaksi kertaa enemmän rahastosijoituksia kuin naiset vuonna 2020, Kemppainen toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt