X
SULJE MAINOS
Jalankulkijoita Aleksanterinkadulla Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Nämä asunnot viedään nyt käsistä – HS: ”Ei voi loogisesti selittää”

Suurin osa suosituimmista taloyhtiöistä on varakkaita ja vastikkeettomia.

Moni Helsingin himoituimmista asuinpaikoista sijaitsee meren rannalla, uutisoi Helsingin Sanomat.

Tieto perustuu asuntoilmoituksia julkaisevan Oikotie-verkkosivuston keräämään dataan. Sivustolla käyttäjät voivat merkitä taloja omiksi suosikeikseen.

Sivuston mukaan kaupungin suosituin asuintalo sijaitsee Taka-Töölössä Sibeliuksen puiston vieressä. Asunto-osakeyhtiö Helsingin Merikannonrannan rakennus on tyylisuunnaltaan modernismia.

Saman kokonaisuuden toinen talo sijoittui vertailussa kolmanneksi. Kiinteistönvälittäjä Virpi Romu kiinteistönvälitysyritys Bo LKV:stä ei osaa selittää talojen suosiota.

– Sitä ei pysty loogisesti selittämään. Niissä on ihan normaalit vastikkeet, ja nyt vasta on tullut palveluja alueelle. Voi olla, että ihmiset haaveilevat aika uudesta talosta merinäköalalla, Romu kommentoi HS:lle.

Toiseksi suosituin taloyhtiö, rakennusmestari Heikki Kaartisen 1900-luvun alussa suunnittelema as.oy. Saariniemi sijaitsee Kalliossa Eläintarhanlahden rannalla. Tyyliltään Saariniemi on sekoitus klassismin ja jugendin piirteitä.

Romun mukaan tämän taloyhtiön suosiota selittää sen varallisuus, joka kerää tiedostavia ostajia. Eräs taloyhtiön edesmennyt osakkeenomistaja jätti yhtiölle perinnöksi yli seitsemän miljoonan euron omaisuutensa.

Varakkaita ovat potentiaaliset ostajatkin. Toukokuussa myydystä 70 neliön kaksiosta pyydettiin jopa lähes 10 000 euroa neliöltä.

Suosituimpia taloyhtiöitä yhdistääkin korkea neliöhinta. Suurin osa niistä on myös varakkaita ja vastikkeettomia.

– Ne, jotka ovat tehneet korvamerkintöjä, ajattelevat myös taloudellista puolta. Kaikissa kohteissa ei ole optimaalisin sijainti, mutta taloyhtiöillä on miljoona­omaisuus tai paljon vuokratuloja, Romu sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt