X
SULJE MAINOS

”Naiskiintiöillä kostetaan aiempaa epätasa-arvoa”

Liberan tutkimusjohtaja Elina Lepomäen mielestä naiskiintiöt pönkittävät kabinettikulttuuria ja kostavat aiempien sukupolvien epätasa-arvoa.

Uudenmaan kokoomuksen varakansanedustaja Elina Lepomäki pitää Euroopan parlamentin torstaista päätöstä naiskiintiöistä oikeustajun vastaisena.

Lepomäki arvostelee päätöstä rankasti kirjoituksessaan Liberan sivuilla. Hän on myös kommentoinut sitä kärkevästi sosiaalisessa mediassa.

”Aikaisempien sukupolvien epätasa-arvoa ei tule kostaa nykyisille. Naiskiintiöt ovat este elinkeinoelämän positiiviselle kehitykselle”, Lepomäki kirjoittaa.

Hänen mielestään EU-päätös tekee yhteiskunnallisen ongelman asiasta joka ei sellainen ole, ei kunnioita osaamista eikä kunnioita omaisuudensuojaa.

”Minäkin tiedän muutaman naisen ja myös lukuisia miehiä, jotka ovat mielestäni erittäin briljantteja eivätkä istu yhdenkään pörssiyhtiön hallituksessa. Tämä ei mitenkään argumentoi kiintiöiden puolesta”, hän ihmettelee Facebookissa.

Lepomäki korostaa katsovansa, että omistajan tulee sukupuolesta riippumatta saada valita hallitukseensa kenet haluaa sukupuolesta riippumatta.

”Aikaisempien sukupolvien epätasa-arvoa ei mielestäni voi eikä tule mitenkään “kostaa” nykysukupolville. Niin idealistista kuin se onkin, olisi mielestäni hienoa, jos inhimillinen kehitys pyrkisi tasaisesti parempaa ja vapaampaa yhteiskuntaa kohti eikä niinkään paikkaisi aina entisiä virheitä uusilla (terveisiä tässäkin asiassa EU-päättäjille)”, hän toteaa.

Lepomäen mielestä kiintiöt ovat tasa-arvon vastaisia.

”Päätös poistaa omalla työllään, osaamisellaan ja ansioillaan pätevöityneiltä ihmisiltä mahdollisuuden kilpailla tehtävistä samalta viivalta. Se korkeintaan keskittää valtaa entisestään, sillä se kaventaa ihmisen mahdollisuuksia edistää asemaansa omalla toimeliaisuudellaan”, hän toteaa.

”Positiivinen syrjintä on ihan yhtä vakava syrjinnän muoto kuin negatiivinen syrjintä, ja se palauttaa yhä avoimemmaksi ja moninaisemmaksi kehittyvän elinkeinoelämän takaisin kabinettipäätösten aikaan. Samalla se syrjii myös yrityksiä toisiinsa nähden. Miksi päätös koskee vain pörssiyrityksiä, ja niistäkin vain suurimpia?”.

– Jokainen mimmi olkoon vapaa valitsemaan oman yrityksensä johtoon niitä ihmisiä jotka sinne haluaa valita, Elina Lepomäki toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt