Verkkouutiset

”Naisen palkkaaminen ei saa olla miehen palkkaamista suurempi riski”

Kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman vaatii työmarkkinaosapuolilta onnistumista vanhemmuuden kustannusten tasaamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”On tärkeää, että onnistumme hyödyntämään yhä koulutetumpien naistemme osaamisen työelämässä. Vanhemmuuden kustannusten tasaaminen parantaa naisten uramahdollisuuksia ja työmarkkina-asemaa sekä luo aitoa mahdollisuuksien tasa-arvoa työmarkkinoille,” Sofia Vikman sanoo tiedotteessaan.

Vikman toimii kokoomusnaisten puheenjohtajana. Hänen mukaansa rakenteellisia esteitä naisten työuramahdollisuuksien tieltä on tärkeä poistaa osana Suomen ja suomalaisen työn kilpailukyvyn parantamista.

Hallitus on taannut työmarkkinajärjestöille neuvottelurauhan jäädyttämällä oman kilpailukykylakipakettinsa, johon vanhemmuuden kustannusten tasaaminen sisältyi. Jos yhteiskuntasopimus syntyy, hallitus luopuu omasta lakipaketistaan.

”Mikäli työmarkkinaosapuolet kuitenkin tuttuun tapaansa unohtavat asian neuvotteluissaan, on hallituksen ja eduskunnan tehtävä vanhemmuuden kustannusten tasaus siinäkin tapauksessa, että hallituksen kilpailukykylakipaketti muutoin väistyisi sopimisen tieltä,” Vikman vaatii.

Vikman pitää äidin työnantajalle vanhemmuudesta lankeavia kustannuksia pahimpana naisten tasa-arvoisten uramahdollisuuksien rakenteellisena esteenä.

”Vanhemmuuden kustannusten jakamisen vesittyminen olisi myrkkyä naisten tasa-arvoisille uramahdollisuuksille. Nainen ei saa olla miestä suurempi riski työnantajalle palkata”, Vikman sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)