Thomas Cookin matkatoimisto Lontoossa. LEHTIKUVA / AFP Tolga Akmen

Näin Tjäreborg ohjeistaa suomalaisia matkaajia

Lomajätti Thomas Cook on ajautunut konkurssiin.

Suomalaisen Tjäreborgin kotisivuilla myytiin maanantaina aamulla yhä matkoja, vaikka yrityksen emoyhtiö, Thomas Cook Group hakeutui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä konkurssiin.

Kaikki yhtiön matkat ja lennot on peruttu. Käytännössä konkurssi merkitsee jopa satojen tuhansien lomalaisten jäämistä maailmalle ilman paluulentoja.

Tjäreborgin kotisivuilla julkaistiin sunnuntaina tiedote, jossa kerrottiin rahoitusneuvottelujen olevan käynnissä ja loppusuoralla. Konkurssista ei ollut mainintaa vielä maanantaina seitsemän aikaan.

Tjäreborgin asiakkaiden pakettimatkojen vakuutettiin kuuluvan matkapakettilain ja vakuusrekisterin piiriin, joka suojelee asiakkaita mahdollisten poikkeustilanteiden osalta. Suomalaisia matkalaisia on kerrottu olevan Tjäreborgin matkoilla 3 500. Sunnuntain tiedotteessa kommentoidaan myös kysymystä konkurssista.

– Neuvottelut rahoitusjärjestelyistä ovat vielä käynnissä. Asiakkaidemme matkoja suojelee matkapakettilaki sekä vakuusrekisteri. Lisätietoa saat täältä tai Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulta, yhtiö vastaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt