Markku Tervahauta. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Näin THL:n pääjohtaja tarkasti sanoi maskeista ja politiikasta

Markku Tervahauta kertoi toukokuussa suojainkysymyksen ’herkkyyksistä’.

Suomea puhuttavassa niin sanotussa ”maskigatessa” useasti mainittu episodi on THL:n pääjohtaja Markku Tervahaudan toukokuinen puheenvuoro.

Markku Tervahauta oli 15. toukokuuta 2020 Ylen Marja Sannikka -ohjelmassa haastateltavana. Kohdasta 22:40 alkaen näkyvä sananvaihto eteni näin:

Onko käytännössä siis niin, että THL ei voi tätä (maskeja) itsekseen suositella, vaan STM (sosiaali- ja terveysministeriö) on käytännössä halunnut pitää tässä asiassa liinat itsellään?

– No STM on päättänyt, että he tämmöisen selvityksen (maskeista) tekevät, ja aika näyttää että tulemmeko vielä muuttamaan tätä (epäselvää).

Kysyn vielä näin päin, koska se on niin hämmästyttävää, että THL siis tietää että on hyötyä (maskeista), mutta STM ei halua tehdä suositusta. Joku syyhän siellä STM:ssa on silloin haluta, että tästä (maskeista) ei tehdä suositusta, niin mikä se syy sinun käsityksesi mukaan on?

– Minulla on sellainen käsitys, että tässä asiassa liikkuu ehkä joitain sellaisia herkkyyksiä, jotka eivät liity itse tähän asiaan. Itse tähän epidemian hoitoon. Vaan ne ovat muuten ehkä yhteiskunnallisia, Markku Tervahauta vastasi.

Mihin… eli mitä?

– Asia voi olla jollain tavalla esimerkiksi politisoitunut. Tästähän on ollut tästä maskiasiasta keskustelua mielestäni myöskin opposition ja hallituksen välillä ja voi olla, että tässä on sitten sellaisia näkökulmia jotka eivät ole pelkästään tieteelliseltä tai tietopohjalta ratkaistavia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt