X
SULJE MAINOS
Jurassic World: Dominion -elokuvan kuvaukset on saatu päätökseen. /Smasher/Youtube

Näin tehdään Hollywood-elokuvaa: 40000 virustestiä

Jurassic World: Dominionin tuotanto saatiin päätökseen tarkkojen turvatoimien ansiosta.

Universal Picturesin Jurassic World: Dominion -elokuvan kuvaukset on saatu päätökseen ennennäkemättömien kuvausjärjestelyjen jälkeen. Deadlinen mukaan 165 miljoonaa dollaria maksavan elokuvan kuvaukset vaativat 40 000 koronavirustestiä ja miljoonia dollareita muihin turvatoimiin.

− Elokuvateollisuus joutuu vastaamaan globaalin pandemian haasteisiin, mutta tämän tuotannon yhteistyö mahdollisti meille toteuttaa turvallisesti lähes sata kuvauspäivää, ja olemme hyvin ylpeitä siitä, mitä tiimimme on saavuttanut, sanoo Universal Filmed Entertainment Groupin puheenjohtaja Donna Langley.

Dominion oli ensimmäinen iso studioelokuva, jonka tuotanto aloitettiin uudestaan sen jälkeen, kun koronapandemia pysäytti elokuvateollisuuden keväällä. Koronatestit olivat kuvausten turvallisen jatkumisen perusta.

40 000 tehdystä testistä 0,25 prosenttia eli sata oli positiivisia. Kaikilta tuotannon työntekijöiltä mitattiin päivittäin kuume. Pinewood-studioilla oli yli 1800 koronatorjunnasta kertovaa kylttiä, 150 käsidesinfiointipistettä ja 60 ylimääräistä käsienpesuallasta.
Pelkkiin turvatoimiin käytettiin 6−8 miljoonaa dollaria.

Elokuvan ensi-illan on määrä olla kesällä 2021.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt