Näin SDP kampanjoi marraskuussa 2019.

Näin Sanna Marin sanoi aktiivimallista vielä vuosi sitten

Marraskuussa SDP:ssa julistettiin purkamisen olevan ’tärkeä askel inhimillisemmän Suomen puolesta’.

Hallituksen budjettiriihessä päätettiin niin sanotusta ”pohjoismaisesta työvoimapalveluiden mallista”, joka on lähes kuin entinen ”yksilöllisen työnhaun malli”. Kyse on viime hallituskaudella vasemmiston rajusti haukkuman aktiivimallin paluusta, lähes sellaisenaan.

Marraskuussa 2019 pääministeripuolue sosialidemokraatit juhlisti aktiivimallin kaatamista sosiaalisessa mediassa. Käsisydämen kuvittaman mainoksen otsikkona oli MUUTOS ALKAA NYT. PURAMME EPÄOIKEUDENMUKAISEN AKTIIVIMALLIN

Hallituksen esitys eduskunnalle aktiivimallin purkamisesta on jätetty tänään eduskunnalle. Paina peukkua, jos sinusta tämä on oikea suunta, SDP:n mainoksessa peukutettiin.

Silloinen SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin jakoi mainoksen Facebookissa.

–  Aktiivimalli puretaan. Tärkeä askel inhimillisemmän Suomen puolesta!, Sanna Marin kirjoitti 7.11.2019.

Kesäkuussa 2018 Sanna Marin oli jakanut Twitterissä Helsingin Sanomien kirjoituksen ”Vihattu aktiivimalli voi pelastaa hyvinvointivaltion”, jonka kirjoittaja ei Marinin mukaan ymmärtänyt asiaa.

– Aktiivimalli A) ei vain hankaloita työttömien elämää vaan myös lisää köyhyyttä ja B) vaikeuttaa työn vastaanottamista, kun yhä useampi tippuu toimeentulotuelle, Sanna Marin twiittasi 15.6.2018.

– Aktiivimallia ei vihata sen vuoksi, että se aktivoisi vaan siksi, että se rankaisee työttömiä aktiivisuudesta huolimatta ja käytännössä passivoi ihmisiä toimeentulotuen käytön lisääntymisen kautta, hän jatkoi.

– Työllisyys- ja sosiaalipolitiikan ohjenuorana tulee olla työllisyyden lisääminen, työttömyyden vähentäminen ja ihmisten auttaminen heidän yksilöllisissä tilanteissaan, EI köyhien kyykyttäminen rikkaiden mieliksi.

– Työttömien painostamisella huvin vuoksi EI ole mitään tärkeää tehtävää yhteiskunnassa!, Marin päätti twiittisarjansa.

Aktiivimalli puretaan. Tärkeä askel inhimillisemmän Suomen puolesta!

Posted by Sanna Marin on Thursday, November 7, 2019

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt