Näin Russia Todayssa: ”Tee juttu jossa Saksa on kehitysmaa”

Venäjän valtion rahoittama Russia Today -uutismedia on joutunut vastatuuleen Ukrainan kriisin aikana.

Entinen Russia Todayn (RT) toimittaja Staci Bivens kertoo Buzzfeed -sivustolla RT:n tekevän uutisia tilaustyönä.

Bivensiä pyydettiin muun muassa tekemään juttu, jossa Saksa rinnastettaisiin kehitysmaahan. Bivensin mukaan kaksi RT:n päällikköä oli keskustellut etukäteen keskenään siitä, millaisen jutun he halusivat Bivensiltä Saksasta.

“He ilmoittivat minulle, että jutun ideana on lännen romahtaminen ja se, että Saksa on epäonnistunut valtio”, Bivens kertaa.

Bivens oli todennut toimituksen johdolle, ettei juttu pidä paikkaansa. Hänen mukaansa epäonnistuneiksi valtioiksi voidaan kutsua ainoastaan kehitysmaita, jotka eivät kykene tarjoamaan kansalleen edes peruspalveluita. Bivensin mielestä ilmaus sopisi Somaliaan tai Kongoon.

Bivens ei suostunut taipumaan esimiestensä painostuksesta huolimatta. Lopulta hän päätyi tekemään muutamia lyhyitä haastatteluita rasismista Saksassa.

Bivens erosi RT:n palveluksesta heti määräaikaisen sopimuksensa päätyttyä.

RT on joutunut vastatuuleen Ukrainan kriisin kärjistyttyä. Se on pyrkinyt kuumeisesti puolustamaan Venäjän näkökulmaa ja Krimin miehitystä. Viime aikoina toimituksen rivit ovat kuitenkin alkaneet rakoilla.

RT American juontaja Abby Martin tuomitsi maaliskuun alussa suorassa lähetyksessä venäläisjoukkojen tunkeutumisen Krimille. Joitakin päiviä myöhemmin uutisankkuri Liz Wahl ilmoitti kesken lähetyksen eroavansa RT:n palveluksesta, koska ei voinut hyväksyä Venäjän toimia Ukrainassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt