X
SULJE MAINOS
Sisäministeri Maria Ohisalo (vas.), pääministeri Sanna Marin ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tiedotustilaisuudessa 25. helmikuuta 2021. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Näin Maria Ohisalo sanoi 25.2. ”Operaatio Loppukiristä”

Sisäministeri lupaili nopeasti valoisampia aikoja.

Valtioneuvosto piti 25. helmikuuta 2021 tiedotustilaisuuden kolmen viikon sulkutilasta. Sillä oli määrä saada koronatartuntojen leviäminen estettyä ennen rokotettujen määrän lisääntymistä. Sittemmin ravintoloiden sulkua jatkettiin 18. huhtikuuta saakka.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) luonnehti 25. helmikuuta tiedotustilaisuuden puheenvuorossaan (alla videolla 19:15) sulkua loppukiriksi.

– Tätä voisi kutsua Operaatio Loppukiriksi, jolla kiihdytämme kohti valoisampia aikoja. Kun rajoitamme kontakteja hyvin voimakkaasti vielä hetken ja torjumme tautia nyt tehokkaasti, saamme pian rokotuksista apua, ja pystymme estämään taudin leviämistä ja terveydenhuollon kuormittumista, Maria Ohisalo sanoi.

Ohisalo jatkoi, että rajoitusten vaikutuksia arvioidaan jatkuvasti.

– On hallituksen tehtävä myös varmistaa, että annamme tukea niin ihmisille kuin eri aloille tästä kriisistä selviämiseksi.

– Tiukoilla rajoituksilla voimme nopeuttaa paluuta normaalimpaan arkeen. Meidän on luotava myös skenaarioita siitä, kuinka rajoitustoimenpiteitä voidaan aikanaan lähteä purkamaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt