Verkkouutiset

Tällä vinkillä mansikat saa pieneenkin pakastimeen

Pakastus ja säilöntä kannattaa tehdä jo lähiviikkoina, sillä sesongista ennustetaan lyhyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pitkään jatkuneet suotuisat säät ovat saaneet mansikan pääsatokauden kunnolla käyntiin eteläisessä ja keskisessä Suomessa, kerrotaan Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta. Pohjoisemmassakin sato käynnistyy viikon sisällä.

Mansikoiden pakastus ja säilöntä kannattaakin liiton mukaan tehdä lähiviikkoina. Jos pakastettavat marjat pääsee poimimaan itse, kannattaa ne kerätä ilman kantaa, mikä vähentää marjojen käsittelyä kotona.

Pakastin on hyvä laittaa pakastusasentoon jo päivää ennen pakastuksen aloittamista. Kerralla ei kannata pakastaa yli 10 kiloa, sillä useimpien pakastinten pakastusteho alkaa tätä suuremmalla määrällä kärsiä ja pakastettavan marjan laatu heikkenee.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitolla on myös hyvä vinkki kaikille, joilla on pieni pakastin. Mansikat kannattaa viipaloida tai soseuttaa ennen pakastusta, jolloin niiden tilan tarve laskee noin puoleen.

Mansikka on herkkä marja, joka ei kestä kovaa käsittelyä, pitkää kuljetusta tai korkeaa lämpötilaa pitkään poiminnan jälkeen. Mansikka tarjoillaan ja pakastetaan mahdollisimman tuoreena, silloin marja on parhaimmillaan.

Viime päivien runsaat sateet ovat tuoneet kaivattua kosteutta pelloille, ja viilentyneet säät ovat liiton mukaan tehneet mansikan laadulle hyvää. Kesäkuun helteet ovat saaneet aikaan kuitenkin sen, että todennäköisesti tämän kesän mansikkasesongista tulee lyhyt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)