Lentomatkustajia Helsinki-Vantaan lentokentällä 27. heinäkuuta 2020. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Näin koronatestaus alkaa Helsinki-Vantaalla maanantaina

Testauksen lisäksi tarjotaan neuvontaa ja arviointia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla avautuvat maanantaina 3. elokuuta kello 8.00 terveydenhuollon neuvonta- ja koronatestauspisteet, joista vastaa Vantaan sosiaali- ja terveystoimi yhteistyössä HUSLABin kanssa, Vantaan kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Terveysneuvontapiste vastaa sinne ohjattujen matkustajien neuvonnasta ja testaustarpeen arvioista. Tarvittaessa matkustaja ohjataan koronatestaukseen. Pisteeltä matkustaja saa ohjeet jatkohoidosta ja siitä, miten testitulos ilmoitetaan. Neuvontapiste vastaa myös positiivisen tuloksen vaatimista toimenpiteistä.

Kaikkia matkustajia ei testata, vaan testeihin poimitaan ne, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita tai jotka epäilevät saaneensa tartunnan.

Lentokentällä koronaviruksen varalta testattujen matkustajien ja niiden matkustajien, jotka tulevat maista, joille suositellaan omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia takaisin Suomeen saapuessa, ei tule käyttää julkisia kulkuneuvoja lentokentältä poistumiseen.

Terveysneuvontapiste sijaitsee Finavian infon läheisyydessä. Koronatestauspiste taas sijaitsee lentoaseman ison lähtöhallin yläkerrassa sijaitsevassa kongressitilassa.

Viikko sitten Verkkouutiset uutisoi, että koronatestauspisteen perustamista Helsinki-Vantaalle harkitaan.

Verkkouutiset uutisoi aiemmin perjantaina, että koronatestausta suunnitellaan aloitettavaksi myös Helsingin matkustajasatamissa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt