X
SULJE MAINOS
Indonesiassa ilmenee nyt 1300 Delta-muunnoksen koronakuolemaa päivässä. LEHTIKUVA / AFP Aditya Aji

Näin koronan delta-muunnos riehuu maailmalla

Delta-muunnoksen odotetaan nousevan hallitsevaksi variantiksi tulevien kuukausien aikana.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan koronan delta-muunnos on nyt levinnyt jokaiseen maanosaan. Muunnoksen odotetaan nousevan hallitsevaksi variantiksi tulevina kuukausina. Asiasta uutisoi BBC.

Tartunnat lisääntyvät nyt erityisesti Euroopassa ja Tyynenmeren länsiosissa. Asiaan lienee vaikuttanut usean maan käyttöönottamat rajoitusten kevennykset kuolleisuusasteen laskiessa. 

Aasian suurimmaksi koronakeskukseksi on viime viikkoina noussut Indonesia, jossa delta-varianttiin kuolee nyt 1 300 ihmistä päivittäin. Myös maan rokotukset ovat edenneet verrattain hitaasti: maan 208 miljoonasta kansalaisesta vain noin 16 miljoonaa on täysin rokotettuja.

Afrikan Tunisiassa sairaalat ovat niin täynnä, että lääkärit joutuvat päivittäin vaikeiden päätösten eteen valitessaan sairaalahoitoa saavat, eli käytännössä valitessaan, ketkä saavat elää ja ketkä kuolla. Myös Ruandassa tartunnat ovat kesäkuun puolivälistä nousseet voimakkaasti.

– Emme ole koskaan olleet tällaisissa lukemissa pandemian aikana, Ruandan terveysministeri kertoi 6. heinäkuuta. Kaksi päivää myöhemmin hän myös vahvisti tappavamman delta-variantin saapuneen maahan. 

Meksikon pääkaupungin Mexico Cityn tartunnoista 60 prosentin tiedetään olevan delta-varianttia. Suurin osa maassa sairastuvista on nuoria ja rokottamattomia.

Ensimmäiset delta-variantin tapaukset havaittiin Intiassa lokakuussa 2020. Asiantuntijoiden mukaan koronarokotteet tehoavat varianttiin yhtä hyvin kuin muihinkin koronan muunnoksiin. 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt