X
SULJE MAINOS
Boris Vishnevski. LEHTIKUVA / AFP Olga Maltseva

Näin kaksoisolennot hämäsivät Pietarin vaaleissa

Kaikki kolme samannimistä ehdokasta hävisivät paikallisvaaleissa.

Pietarin paikallisparlamenttiin pyrkinyt ehdokas Boris Vishnevski sai vastaansa kaksi samannimistä ja -näköistä haastajaa. Tarkoituksena oli mitä ilmeisimmin hämmentää äänestäjiä ja murentaa tukea, kertoo uutissivusto Radio Free Europe.

Lopulta Boris Vishnevski ja hänen kaksi ”kaimaansa”, joilla oli hyvin pitkälti sama ulkonäkö, eivät tulleet valituiksi.

Venäjän duuman vaalit 2021 pidettiin 17.–19. syyskuuta. Samoina vaalipäivänä valittiin myös edustajat paikallisiin parlamentteihin.

Boris Vishnevski on liberaalin Jabloko-puolueen Pietarin-osaston johtaja, ja hän on toiminut paikallisparlamentin jäsenenä vuodesta 2016 lähtien.

Kyseessä olleet kaksi muuta ehdokasta olivat valtapuolue Yhtenäiseen Venäjään kytköksiä omaava virkailija ja autokorjaamon myyntimies, jotka muuttivat nimensä ennen syyskuun vaaleja.

Kukaan kolmesta Boris Vishnevskistä ei tullut valituksi. Voittajaksi julistettiin Yhtenäisen Venäjän edustaja.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tukipuolue Yhtenäinen Venäjä sanoi maanantaina voittaneensa maan duuman vaalit kahden kolmasosan enemmistöllä. Opposition mukaan vaaleissa ilmeni erittäin laajaa vilppiä.

Vishnevski kertoi uutissivusto Znak.comille, että häntä estettiin tekemästä virallista valitusta äänestyksestä.

Hänen mukaansa viisi miestä otti kopiot valituksista ja kuulusteli häntä. Vishnevskiä ei kuitenkaan vahingoitettu fyysisesti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt