Näin Isis estää asukkaita pakenemasta ”kalifaatistaan”

Isis on tiukentanut hallitsemansa alueen rajojen valvontaa, kertoo Business Insider.

Terroristijärjestö Isis on tiukentanut valvontaa hallitsemansa alueen eli niin kutsumansa ”kalifaatin” rajoilla. Isis ei halua päästää ihmisiä pakenemaan pois alueelta.

Isisin pääkaupungikseen nimittämän syyrialaiskaupunki Rakkan asukkaat pakotetaan rekisteröitymään terroristien sotilashallitukseen ja asukkailta takavarikoidaan passit. Naiset eivät saa kulkea minnekään ilman miesseuralaista ja yli 45-vuotiaat naiset eivät saa poistua kaupungista lainkaan. Myös alle 19-vuotiaiden poikien on pysyttävä kaupungin sisällä.

Lisäksi jihadistit ovat asettaneet rajoitteita sille, mitä ihmiset saavat viedä ja tuoda kalifaatin alueelta.

– Kaupungista lähteminen on todella vaikeaa. Sisään pääseminen ei ole ongelma, mutta ulos pääseminen sen sijaan on, kertoo paikallinen Isisin vastainen aktivisti Abu Ibrahim al-Raqqawi.

Pseudonyymiä käyttävä Raqqawi itse matkustaa edelleen kaupungista sisään ja ulos salakuljettajien avulla. Hänen perheensä on yhä kaupungin sisällä.

Aktivistien mukaan toisinaan joku saatetaan päästää käymään Damaskoksessa, jos henkilö tarvitsee lääkinnällistä apua. Tällöin kuitenkin lähtijän sukulaisten nimet otetaan ylös ja jos kaupungista poistunut ei palaa, saatetaan sukulaiset pidättää.

Kommentit