Suomen jalkapallomaajoukkue eteni EM-kisoihin. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Näin varauduttiin lailla Huuhkajien menestykseen

Oikeusministeriön ylijohtajan mukaan lainsäätäjä on varautunut kaikkeen.

Oikeusministeriön ylijohtaja Ville Hinkkanen muistuttaa yhteisöpalvelu Twitterissä lainsäätäjän varautuneen jopa Suomen jalkapallomaajoukkue ”Huuhkajien” etenemiseen jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuihin.

– Lainsäätäjä on varautunut kaikkeen, tähänkin. Suomen maajoukkueen ottelut jalkapallon EM-kisoissa on lähetettävä vapaasti vastaanotettavissa olevassa muodossa kokonaan suorina lähetyksinä, hän kertoo leikkimieliseen sävyyn.

Hinkkanen viittaa lakiin sähköisen viestinnän palveluista, sekä valtioneuvoston asetukseen tv- ja radiotoiminnasta. Finlexin mukaan valtioneuvoston asetukseen on tehty Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana tarkentava muutos toukokuussa 2018. Kyseinen kohta määrittää yhteiskunnallisesti merkittäviksi tulkittavat tapahtumat, jotka on lähetettävä maksuttomasti.

Tällöin säädettiin, että ”miesten jalkapallon maailmanmestaruusloppukilpailujen avaus-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut, miesten jalkapallon Euroopan mestaruusloppukilpailujen avaus-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut, miesten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä”.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt