X
SULJE MAINOS
Paperiset verokortit jäävät vähitellen historiaan. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Näin ei enää tarvitse kantaa verokorttia työnantajalle

Yhä useamman veroprosenttitieto siirtyy automaattisesti. 

Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että jo puolen miljoonan henkilön verokortti siirtyy työnantajalle automaattisesti. Loppuvuoden aikana rajapinnasta tulee entistä käyttökelpoisempi myös eläkkeiden ja etuuksien maksajille.

Jos työnantajalla on käytössään verohallinnon verokorttirajapinta, tieto hänen veroprosentista siirtyy automaattisesti verohallinnolta palkanmaksujärjestelmään. Henkilön ei siis enää tarvitse erikseen toimittaa verokorttia työnantajalle.  

– Verokorttirajapinta säästää palkkahallinnossa aikaa ja rahaa, kun verokortteja ei tarvitse hallinnoida. Ja kun tieto veroprosentista siirtyy automaattisesti työnantajalle, työntekijälle riittää, että hän pitää veroprosenttinsa ajan tasalla OmaVerossa, kehittämisen asiantuntija Sauli Kukkonen verohallinnosta sanoo tiedotteessa.  

Verokorttirajapinta avattiin viime joulukuussa. Käyttäjämäärä on kasvanut nopeasti ja erityisesti kesän aikana uusia käyttäjiä tuli paljon.

Työnantajalta saa tiedon siitä, onko työpaikalla rajapinta käytössä ja siirtyykö oma verokortti automaattisesti sitä pitkin.  

Esimerkiksi kevytyrittäjäpalveluissa ja henkilöstövuokrausyrityksissä uusi ratkaisu on Kukkosen mukaan otettu ilolla vastaan.

– Jos henkilön tulot ovat epäsäännölliset, muutosverokortteja pitää vuoden aikana tilata useita. Tämä on perinteisesti työllistänyt paljon taloushallinnon henkilöstöä.  

Syksyn 2021 aikana verokorttirajapintaan tulee uudistus, jonka myötä sen hyödyntämisestä tulee entistä helpompaa myös eläkkeiden ja etuuksien maksajille, kuten työttömyyskassoille ja vakuutusyhtiöille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt