Markku Eestilä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Näin byrokratiaa ja julkista sektoria kasvatetaan”

Kokoomusedustaja pitää perustoimeentulotuen siirtoa Kelalle onnettomana uudistuksena.

Kokoomuksen kansanedustaja Markku Eestilä arvostelee vuonna 2014 tehtyä päätöstä, jonka myötä perustoimeentulotuen myöntäminen ja maksaminen siirrettiin kunnilta Kelalle.

Vuonna 2017 voimaan astunut uudistus kolminkertaisti käsittelykustannukset ja kaksinkertaisti työntekijämäärän ennakkoarvioon verrattuna.

– Näin byrokratiaa ja julkista sektoria kasvatetaan. Mitä siitä seuraa? Verojen korotuksia tietenkin, asumiseen, elämiseen ja liikenteeseen. Vastustin tätä aikanaan joka käänteessä, mutta ylileveä [Jyrki] Kataisen (kok.) ”sosialistihallitus” esitti toista ja eduskunta tietenkin hyväksyi, Markku Eestilä kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Hän toteaa olleensa samalla myös itse syyllinen ”tähän onnettomaan uudistukseen”, jonka jo silloin ennustettiin nostavan kuluja ja byrokratiaa.

– Sosiaalityöntekijät varoittivat kyllä silloinkin, että on strateginen virhe jakaa toimeentulotuen maksatus kahteen eri paikkaan ja irrottaa se näin työllisyyden hoidosta. Kunnissa on kokonaisuuden asiantuntemus, ei Kelassa. Voiko nykyhallitus korjata virheen? Eestilä kysyy.

Näin byrokratiaa ja julkista sektoria kasvatetaan. Mitä siitä seuraa? Verojen korotuksia tietenkin, asumiseen, elämiseen…

Posted by Markku Eestilä on Monday, January 27, 2020

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt