X
SULJE MAINOS

Näillä salakoodeilla pääsee älypuhelimen piilotettuihin ominaisuuksiin

Nämä salaiset koodit voivat helpottaa iPhonen omistajan elämää, kertoo Business Insider.

Harva iPhonen omistaja tietää, että olemassa on käteviä salaisia koodeja, joiden avulla pääsee käsiksi puhelimen piilotettuihin ominaisuuksiin.

Yksi näistä on koodi, jolla saa piilotettua oman puhelinnumeronsa niin, että puhelun vastaanottajan ruudulla lukee ”No Caller ID” (Suom. ”Ei soittajan henkilötietoja”) soittajan puhelinnumeron tai nimen sijaan. Tällöin tulee näppäillä koodi #31# sen numeron eteen, johon aikoo soittaa.

Jos haluaa tietää tarkasti, kuinka vahva puhelimen signaali on, täytyy ensin siirtyä piilotettuun testitilaan. Siirtyminen tapahtuu näppäilemällä numeron *3001#12345#* ja soittamalla siihen. Tämän jälkeen iPhonen ruudulle ilmestyy valikko, mutta mikäli haluaa helposti nähdä puhelimen signaalin vahvuuden, tulee saman tien painaa puhelimen virtanäppäintä pohjaan, jolloin iPhone kysyy, haluatko sammuttaa sen. Paina tämän jälkeen kuitenkin koti-näppäintä niin, että pääset takaisin kotivalikkoon. Nyt puhelimen näytön vasempaan ylänurkkaan on ilmestynyt miinusmerkkinen luku, joka kertoo signaalin vahvuuden. Mitä lähempänä luku on nollaa, sitä parempi signaali on. Esimerkiksi luku -40 on merkki hyvästä signaalista, -140 tarkoittaa, että kenttää ei ole lainkaan. Luku antaa signaalin vahvuudesta paljon tarkemman arvion, kuin puhelimen näytön vasemmassa ylänurkassa normaalisti näkyvät palkit.

Jokaisella iPhonella on myös oma IMEI-koodinsa, joka löytyy puhelimen asetuksista. Jos kuitenkin haluaa nopeasti tarkistaa oman puhelimensa IMEI-koodin, voi näppäillä koodin *#06#, jolloin IMEI-koodi ilmestyy näytölle.

Tavalliset tekstiviestit kulkevat tietyn puhelinnumeron välityksellä viestikeskukseen. Jos haluaa selvittää oman operaattorin salaisen numeron, se onnistuu näppäilemällä numero *#5005*7672# ja soittamalla siihen. Sen jälkeen näytölle ilmestyy operaattorin salainen numero.

Jos iPhonen omistajalla on käytössään puhelujen estopalvelu tai koputuspalvelu, hän hyötyy myös seuraavista salakoodeista:

– *33*PIN# aktivoi puheluneston.

– #33*PIN# ottaa puheluneston pois päältä.

– Näppäilemällä koodin *43# ja soittamalla siihen voi laittaa koputuspalvelun päälle ja vastaavasti näppäilemällä #43# voi ottaa koputuspalvelun pois päältä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt