X
SULJE MAINOS
Korona kärjisti ravintola-alan vanhoja ongelmia. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Näillä ravintola-ala nousisi: Viiden pointin ohjelma

Sinuhe Wallinheimon mukaan alan ahdinkoon pitää puuttua.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ehdottaa toimenpideohjelmaa ravintola-alan ahdingon helpottamiseksi.

Ravintola-ala on yksi koronan vuoksi pahiten kärsineistä aloista. Ylen torstaina julkaiseman uutisen mukaan alaa vaivaa nyt joukkopako, sillä peräti 20 prosenttia työvoimasta on korona-aikana siirtynyt muualle töihin. Alimiehitys lisää jo ennestään kuormittuneiden työntekijöiden taakkaa, mikä voi lisätä vuotoa muille aloille entisestään.

Wallinheimon mukaan tilanteen täytyy muuttua. Ensimmäinen toimenpide olisi hänen mukaansa poistaa alan ”tarpeettoman tiukat rajoitukset”.

Muuta maata tiukemmat kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat tällä hetkellä käytössä Uudellamaalla, mutta uusia rajoituksia odotetaan tänään torstaina Varsinais-Suomeen, Päijät-Hämeeseen, Kymenlaakson sairaanhoitopiiriin ja Pirkanmaalle. Uusien rajoitusten myötä anniskelu täytyy lopettaa jo kahdeltatoista ja ravintoloiden asiakasmäärää rajataan.

Rajoitusten poistamisen lisäksi Wallinheimo esittää viinien ulosmyynnin sallimista. Myös anniskelun arvonlisäveroa tulisi hänen mukaansa laskea ruoan tasolle 14:ään prosenttiin.

Nämä ovat toimia, jotka voitaisiin säätää pysyviksi pandemian jälkeenkin.

– Mahdollistetaan kannattava ja joustava toiminta jokaisena viikonpäivänä. Poistetaan kilpailua vääristäviä tukia, Wallinheimo luettelee listassaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt