X
SULJE MAINOS
Aljaksandr Lukashenka. LEHTIKUVA / AFP Sergei Gapon

Näillä ehdoilla Aljaksandr Lukashenka tarjoutui lopettamaan siirtolaiskriisin

Valko-Venäjän presidentti vaatii Eurooppaa tunnustamaan asemansa.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka on vaatinut asemansa virallista tunnustamista sekä pakotteiden poistamista vastineeksi siirtolaiskriisin lopettamisesta EU-rajoillaan, Viron ulkoministeri Eva-Maria Liimets kertoo Viron yleisradion mukaan.

Liimets totesi ETV:n Aktuaalne Kamera -ohjelmassa Lukashenkan esittäneen vaatimuksensa keskiviikon puhelinkeskustelussa Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa.

Viron ulkoministeri pitää tärkeänä, ettei EU taivu. Hänen mielestään pakotteet tulee pitää voimassa ja niitä tulisi myös lisätä.

– Meistä on tärkeää, että Euroopan unioni pysyy yhtenäisenä ja käyttää vaikutusvaltaansa Valko-Venäjään toimien kautta, Liimets totesi.

Hänen mukaansa uusia pakotteita pitäisi asettaa niin nopeasti kuin mahdollista.

Angelea Merkelin puhelu oli Lukashenkan ensimmäinen tällainen keskustelu länsimaisen johtajan kanssa sitten elokuun 2020 vilpillisten presidentinvaalien. Lukashenka sai niissä 80 prosentin kannatuksen ja tuli valituksi jälleen uudelle kaudelle. Vaalit laukaisivat kansannousun Lukashenkan hallintoa vastaan. EU ei ole tunnustanut vaalitulosta ja Lukashenkan asemaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt