X
SULJE MAINOS

Myytti murrettu: Kauniit naiset eivät rakastu rikkaisiin miehiin

Ihminen viehtyy todennäköisimmin itseään muistuttavaan kumppaniin.

The Atlanticin mukaan tutkimukset osoittavat, etteivät tietyt ominaisuudet vaikutakaan parinmuodostukseen niin kuin aiemmin on oletettu.

Tiedeyhteisö on uskonut jo vuosikausia niin kutsuttuun ”kauneus-status”-vaihtokauppaan pariutumisen moottorina. Käytännössä sillä tarkoitetaan stereotyyppistä pariskuntaa, jossa ulkoisesti viehättävä henkilö pariutuu varakkaan tai vaikutusvaltaisen henkilön kanssa.

”Kauneuden ja statuksen vaihtokauppa kulkee käsi kädessä sen ajatuksen kanssa, että romanttinen parinvalinta toimii kuten kilpailu markkinoilla”, sosiologi Elizabeth McClintock Notre Damen yliopistosta toteaa.

McClintockin tuoreen tutkimuksen mukaan käsitys on kuitenkin osin virheellinen.

”Tämä ei päde normaalielämässä, ja silloinkin kun se pätee, suhde ei kestä.”

Todellisuudessa kestävissä suhteissa on kyse yhteensopivista ominaisuuksista.

Taloudellisesti menestyvät naiset pariutuvat taloudellisesti menestyvien miesten kanssa ja fyysisesti viehättävät miehet taas fyysisesti viehättävien naisten kanssa.

”Joskus väitetään, että todella kiltit miehet saavat kauniin naisen kumppanikseen. Tutkimuksessani selvisi, että kiltit miehet vetävät itse asiassa puoleensa kilttejä tyttöjä. Kiltteys ei itse asiassa ole kovinkaan kovaa valuuttaa viehätyksen maailmassa”, McClintock sanoo.

McClintockin mukaan kulttuuri vääristää käsitystämme parinmuodostuksesta. Naiset käyttävät miehiä enemmän aikaa näyttääkseen hyvältä ja ovat siksi objektiivisesti arvioiden miehiä paremman näköisiä. Miehet puolestaan ansaitsevat keskimäärin naisia enemmän.

”Siksi vaikuttaa siltä, kuin naiset pariutuisivat rahan ja miehet kauneuden vuoksi.”

Tutkimuksen perusteella ihmiset etsivät pariutuessaan ennen kaikkea yhteensopivuutta ja kumppanuutta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt