Helsingistä ei saa Vuokraturvan mukaan vapailta markkinoilta normaalia asuntoa alle 600 eurolla kuussa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

”Myyrmäen miniasunnoissa ei ole sosiaalisia ongelmia”

Pienet asunnot ovat välittäjän mieleen pääkaupunkiseudulla, missä vuokrat ovat erittäin korkeat.

Vuokra-asuntoja välittävän Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajan Timo Metsolan mukaan Helsinki ja koko pääkaupunkiseutu kärsivät siitä, että edullisinkin asumisvaihtoehto on huomattavan kallis.

– Kova pula pienistä yksiöistä on nostanut niiden vuokrat erittäin korkeiksi. Helsingissä ei saa vapailta markkinoilta normaalia vuokra-asuntoa alle 600 eurolla kuussa, hän kertoo tiedotteessaan.

Metsolan mukaan on kiistatta lukuisilla tutkimuksilla osoitettu, että edullisimman mahdollisen asumisvaihtoehdon kalleus vaikeuttaa Tukholmaan, Lontooseen ja New Yorkiin muuttamista.

Hänen mielestään nyt kannattaisikin rakentaa miniyksiöitä ja nimenomaan erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien varrelle, koska miniyksiöissä asuvilla on harvoin omaa autoa.

Hän tyrmää epäilyt, että miniyksiöihin sijoittuisi paljon huono-osaisia ja asuinalueen sosiaaliset ongelmat kasvaisivat. Helsingissä pienten asuntojen Kallio ja muu itäinen kantakaupunki ovat 2000-luvulla muuttuneet hänen mukaansa vuosi vuodelta halutummiksi ja trendikkäämmiksi.

– Myös Myyrmäkeen 2017 rakennettuihin Saton äärimmäisen pieniin 15,5 neliön miniyksiöihin kohdistui heti valtaisa ylikysyntä eikä mitään sosiaalisiin ongelmiin viittaavaa ole tullut esiin, Metsola huomauttaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt