”Muumilaaksorealismin puute on vihreiden suurin ongelma”

Kansanedustajan mukaan jää toistaiseksi arvoitukseksi mitä vihreitä äänestämällä lopulta saa.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan vihreiden uuden puheenjohtajan linjapuheesta oli selkeästi luettavissa, että vihreät tulee asemoimaan itsensä entistäkin tiukemmin poliittiseen keskustaan. Tämä asettaa hänen mukaansa kovan haasteen erityisesti keskustalle.

– Puoluekokouksessa käytetyissä puheenvuoroissa toistuivat sanat ihmisyys, edistys ja ympäristö. Santeri Alkion teokset on selkeästi luettu, Kärnä sanoo blogissaan.

Hän pohtii, mitä vihreitä äänestämällä lopulta saa.

– Se jää toistaiseksi arvoitukseksi. Maaseudun näkökulmasta on kuitenkin äärettömän huolestuttavaa, että puoluekokouksessa vaadittiin esimerkiksi eläintuotannon, metsästyksen ja kalastuksen lopettamista.

Kaikkein huolestuttavimpana teemana Kärnä pitää kuitenkin puoluekokouspuheissa usein toistunutta sanaa Muumilaakso, jollaista vihreät hänen mukaansa nyt sitten haluaisivat Suomeen rakentaa.

– Valitettavasti oikea maailma on hyvin kaukana Muumilaaksosta. Ovet laitetaan lukkoon ja turvallisuusviranomaiset lähetetään töihin aina silloin, kun siihen on aihetta. Emme voi suhtautua myöskään sinisilmäisesti kaikkeen maahanmuuttoon tai turvapaikkajärjestelmäämme, jota käytetään myös väärin.

Kaikista vähiten voidaan tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa hänen mukaansa ryhtyä ajamaan alas Puolustusvoimia ja asevelvollisuusjärjestelmää vihreiden esittämällä tavalla.

– Puolueen löysä ja vaarallinen turvallisuuspoliittinen linja poikkeaa merkittävästi kaikkien muiden puolueiden linjasta.

Kärnä odottaakin nyt, mihin suuntaan uusi puheenjohtajisto vihreän liikkeen politiikkaa kehittää.

– Niin mukavaa kuin Muumilaaksossa asuminen olisikin, ei se ole realismia. Tämän realismin puutteen näen vihreiden suurimmaksi ongelmaksi.

Kommentit