X
SULJE MAINOS
Näkymä Roomaan nähtynä Pietarinkirkolta. LEHTIKUVA/TIMO JAAKONAHO

Mussolini sai eniten ääniä Roomassa

Rachele Mussolini äänestettiin jatkokaudelle Rooman kaupunginvaltuustoon.

Italian kuntavaaleissa sunnuntaina ja maanantaina Rachele Mussolini uusi paikkansa Rooman kaupunginvaltuustossa 6 522 äänellä, ja oli siten Rooman äänikuningatar.

Mussolini valittiin oikeistolaisen Fratelli d’Italia -puolueen listalta.

Hänen isänsä oli Italian entisen diktaattori Benito Mussolinin poika Romano, joka teki uransa jazz-muusikkona, eikä ollut lainkaan poliittinen henkilö. Nimensä Rachele sai Benito Mussolinin vaimon mukaan. Rachele Mussolini on niin ikään politiikassa vaikuttaneen Alessandra Mussolinin sisarpuoli. Alessandra on ollut europarlamentaarikko ja kansanedustaja.

Sanomalehti Il Messaggeron mukaan vaalien alla ja niiden jälkeenkin hän joutui netissä monien hyökkäysten kohteeksi sukunsa vuoksi.

Eräs kirjoitti Twitterissä: ”Roomassa fasistidiktaattorin pojantytär on saanut eniten ääniä kunnanvaltuustoon. Vaikea kuvitella, että tällaista voisi tapahtua muissa maissa”.

Tosin häntä myös puolustettiin: ”En ymmärrä. Vain sen takiako, että ihmisellä on tuo sukunimi ja sukulaissuhde, hän olisi rikollinen, joka ei saisi osallistua politiikkaan?”

Rachele Mussolini toteaa, että on oppinut elämään nimensä kanssa jo lapsena. Hänen mukaansa vaalitulokseen ei vaikuta hänen nimensä, vaan työ, jota hän on tehnyt Rooman valtuustossa vuodesta 2016 lähtien.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt