X
SULJE MAINOS

Muslimit raivostuivat rock-tähden tyttären mainoksesta – ”pyhä symboli häpäistiin”

Rolling Stones-tähti Mick Jaggerin tyttären Georgia May Jaggerin hajuvesimainos on nostanut äläkän suufilaisten muslimeiden parissa.

Suufit katsovat Just Cavallin hajuvesimainoksen halventavan ja häpäisevän heidän pyhää symboliaan, The Independent kertoo.

Georgia May Jagger esiintyy mainoksissa miesmallin kanssa. Heidän kauloihinsa on piirretty poikittain käännetyltä H-kirjaimelta näyttävä symboli.

Suufilaisten mukaan symboli muistuttaa Allahia heidän uskonnossaan tarkoittavaa pyhää merkkiä.

Muun muassa Chicagossa ja Lontoossa järjestettiin sunnuntaina mielenosoituksia, joissa vaadittiin symbolin poistamista Just Cavallin mainoksista.

Yksin Britanniassa yli 3000 ihmistä on allekirjoittanut symbolin mainoskäyttöä vastustavan vetoomuksen.

Muotijätti Cavallin mukaan symboli ei ole sama, kuin suufilaisten käyttämä. Myös EU:n tavaramerkkejä valvovat viranomaiset yhtyivät Cavallin kantaan, kun heitä vaadittiin puuttumaan asiaan.

”Vaikka merkki käännettäisiinkin poikittain, tarkoittaa se silti Jumalaa. Kun sitä käytetään tatuointeina alastomien mallien iholla, sanotaan käytännössä, että se merkitsee syntiä ja himoa”, eräs mielenosoittaja totesi Chicago Tribunelle.

Cavallin edustajat ovat todenneet olevansa pahoillaan symbolin aiheuttamasta kohusta. Heidän mukaansa merkki ei kuitenkaan loukkaa suufilaisten symbolia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt