X
SULJE MAINOS

Muslimeja vastaan hyökätään enemmän kuin koskaan sitten 9/11

Pariisin terrori-iskut ja San Bernardinon ammuskelu on lisännyt vihan määrää muslimeja kohtaan Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltain muslimiväestö on saanut tänä syksynä eniten tappouhkauksia ja kokenut vandalismia sitten vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkipuinnin, kertoo The New York Times. Hyökkäysten lisääntyneeseen määrään on vaikuttanut republikaanien presidenttiehdokkaiden muslimivastaiset kommentit sekä Pariisin terrori-iskut. Lisäksi San Bernardinossa Kaliforniassa keskiviikkona tehty hyökkäys on nostattanut vihatekojen määrää muslimeja kohtaan.

FBI julkisti perjantaina, että yhdellä San Bernardinossa tehdyn hyökkäyksen tekijällä oli ISIS-sympatioita. Hyökkäyksessä muslimipariskunta hyökkäsi työpaikan juhliin ja ampui 14 ihmistä.

Julkistuksen jälkeen muslimien keskukseen Palm Beachilla Floridassa tehtiin ilkivaltaa: rikottiin ikkunoita, heiteltiin huonekaluja ja jätettiin veritahroja ympäriinsä. Lisäksi moskeijoihin on lähetetty tappouhkauksia.

Muslimeja edustavat organisaatiot ovat aktiivisesti tiedottaneet tapahtumien jälkeen, että muslimiyhteisö tuomitsee teot eikä ole niissä yhteisönä millään tavoin mukana.

‒ ISISin ja Al Qaedan kaltaiset ryhmät yrittävät jakaa yhteiskuntaa ja terrorisoida kaikkia, sanoo muslimivaltuuston johtaja Salam al-Marayati.

Tiedotuksesta huolimatta kyselyjen mukaan amerikkalaiset tietävät muslimeista hyvin vähän. Monet näkevät vain terroristit islaminuskon edustajina. Muslimien edustajien mukaan vihateot johtuvatkin yleensä tietämättömyydestä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt