Verkkouutiset

Murhia, kiristystä, huumekauppaa… Putinin lähipiiriä määrättiin Espanjassa etsintäkuulutettavaksi

Espanjalainen tuomari on määrännyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriä etsintäkuulutettaviksi epäiltyinä osallisuudesta vakaviin rikoksiin, kertoo Radio Free Europe/Radio Liberty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuomari Jose de la Matan listalta etsintäkuulutettavista Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvista ihmisistä löytyy Venäjän poliisin, oikeuslaitoksen ja asevoimien johtohenkilöitä sekä liike-elämän ja pankkien johtohahmoja.

Listalta löytyvät henkilöiden väitetään kuuluvan Tambovin ja Malishevin rikollisliigoihin. Listalla löytyviä henkilöitä epäillään salamurhista, murhista, laittomasta asekaupasta, kiristyksistä, petoksista, väärennöksistä, lahjonnasta, huumekaupasta sekä rahanpesusta.

Listalta löytyy muun muassa seuraavat henkilöt:

Vladislav Reznik, Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja, vakuutusyhtiö Rusin hallituksen puheenjohtaja

Nikolai Aulov, Venäjän sisäministeriön kansliapäällikkö

Viktor Zubkov, Venäjän pääministeri vuosina 2007–2008, Gazpromin hallituksen puheenjohtaja

Anatoli Serdjukov, entinen puolustusministeri, valtionyhtiö Rostecin teollisuusjohtaja

Dimitri Kozak, entinen alueellisen kehityksen ministeri

Igor Sobolevski, entinen varapääministeri

Leonid Reiman, entinen viestintäministeri, ranskalaisen ohjelmistoyritys Mandrivan hallituksen puheenjohtaja

Venäjän sisäministeriön kansliapäällikkö Nikolai Aulovin toimistosta sanottiin, että syytteet ovat poliittisesti motivoituja ja niiden tarkoituksena on tahrata venäläisiä virkamiehiä.

Verkkouutiset kertoi viime vuoden syyskuussa Vladimir Putinin mahdollisista kytköksistä Tambovin mafiaperheen kiinteistöbisneksiin Espanjassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)