Liikennettä Berliinissä. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Muistutus autoilijoille: Ulkomailla kaahailusta seuraa sakko kotiin

Toisessa Euroopan maassa tehdystä liikennerikkomuksesta voi jatkossa yhä todennäköisemmin saada sanktion.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom muistuttaa autoilijoita, että tien päällä törttöilyä Euroopassa voi seurata kotiin saapuva sakko. Liikennerikkomusten, kuten ylinopeuden ja punaisia päin ajamisen selvittäminen yli valtion rajojen on mahdollista viranomaisten välisen tietojenvaihdon avulla.

Traficomin mukaan toisessa Euroopan maassa tehdystä liikennerikkomuksesta voi jatkossa yhä todennäköisemmin saada sanktion. Eurooppalaiset tieliikenteen turvallisuutta edistävät tahot kokoontuvat loppuviikosta asian tiimoilta Helsingissä.

− Meidän mielestämme on erittäin tärkeää, että vapaan liikkuvuuden Euroopassa kaikkia koskevat samat liikenneturvallisuutta edistävät säännöt, olitpa liikkeellä kotimaassa tai ulkomailla, toteaa tieliikennejohtaja Marko Sillanpää tiedotteessa.

Viranomaisten välinen tiedonvaihto perustuu EU-direktiiviin, jonka nojalla poliisi saa toiseen maahan rekisteröidyn ajoneuvon omistaja- ja haltijatiedot. Näiden tietojen perusteella havaitusta liikennerikkomuksesta voidaan ilmoittaa suoraan ajoneuvon haltijalle tai omistajalle ja ohjeistaa asian selvittämisessä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt