X
SULJE MAINOS
Upseerien enemmistö kannattaa Nato-jäsenyyttä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

MTV: Yhä useampi upseeri kannattaa Nato-jäsenyyttä

Upseerit pitävät Venäjää suurimpana turvallisuuspoliittisena uhkana.

Suomalaisista upseereista noin 65 prosenttia kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä, käy ilmi MTV Uutisten ja Upseeriliiton teettämästä kyselystä. Nato-jäsenyyden kannatus upseeriston parissa on siten noussut, sillä neljä vuotta sitten jäsenyyden suosioksi mitattiin 61 prosenttia.

– Yleensäkin turvallisuuspolitiikan kanssa työskentelevillä, sotilailla ja virkamieskunnalla, on ollut suurempaa Nato-jäsenyyden kannatusta kuin kansan keskuudessa. Ehkä viime vuosien kasvun selittää sotilaallisen yhteistyön määrän kasvu. Se näkyy sotilaiden työssä. Heillä on enemmän kansainvälisiä harjoituksia, Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu arvioi MTV:lle.

Myös turvallisuuspoliittisen tilanteen kehitys Suomen lähialueella on voinut vaikuttaa Nato-jäsenyyden suosioon, arvioi Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Upseerit ovat lähes yksimielisiä Venäjän Suomea vastaan kohdistamasta uhasta. Vastaajista 75 prosenttia oli täysin samaa mieltä väittämästä, että Venäjä on Suomen suurin turvallisuuspoliittinen uhka. Jokseenkin samaa mieltä oli 20 prosenttia, ja eri mieltä vain 2 prosenttia vastaajista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt