Anne Berner. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

MTV: Tähän hankkeeseen Anne Berner käyttää eniten aikaansa

Liikenne- ja viestintäministeri sanoo saavansa taksiuudistuksesta vain vähän palautetta.

MTV on haastatellut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä (kesk.) Suomi-Areenassa. Ministeri kertoo häntä huolettavan liikenneasioissa eniten väyläverkon kunto. Teiden erittäin huono kunto on hänen mukaansa haaste myös turvallisuuden kannalta.

– Se on ylivoimaisesti suurin murheemme ja siitä asiasta saan myös eniten palautetta. Haluan käyttää eniten aikaani siihen, miten väyläverkon rahoitusta voidaan parantaa ja rakentaa uutta infrastruktuuria, Anne Berner sanoo MTV:lle.

Bernerin mukaan hänelle on tärkeää saada palautetta kansalaisilta.

– Olen aina halunnut olla tavoitettavissa, jotta ihmiset voivat ottaa yhteyttä. Se ei ole minulle raskasta, koska kansalaisten palaute on hirvittävän tärkeää. Niistä saa tietoa missä huolenaiheet oikeasti ovat.

Taksiliikennelainuudistus tuli voimaan heinäkuun alussa. Siitä ministerille ei ole tullut enää vähään aikaan henkilökohtaista palautetta. Bernerin mukaan ”monet ovat myös hyötyneet tästä uudistuksesta”.

Lauantaista alkaen Anne Berner toimii pääministerin sijaisena, kun Juha Sipilä lomailee.

– Minä jaksan kyllä, vaikka en pitkää lomaa pidäkään. Olen niin tottunut siihen yrittäjänä. 30 vuoden yrittäjäuran aikana sijaistin aina muita lomilla, Anne Berner toteaa.

– Meillä on paljon valtioneuvoston jäseniä, joiden kesäpaikat ovat muualla Suomessa. Itse asun Espoossa eikä meillä ole kesämökkiä, joten minun on helppo olla töissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt