X
SULJE MAINOS
Virheellinen viranomaistieto romutuspalkkioista on johtamassa isoon laskuun veronmaksajille. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

MTV: Romutussotkusta jo yli kolmen miljoonan lasku valtiolle

Vahingonkorvauksia on maksettu hakijoille, jotka ovat hakeneet romutuspalkkioita useista romuautoista.

Valtiokonttori on maksanut liikenne- ja viestintävirasto Traficomin romutussotkuun liittyviä vahingonkorvauksia tähän mennessä jo 3 360 000 euroa, kertoo MTV Uutiset. Vahingonkorvausten taustalla on Traficomin kansalaisille antama virheellinen tieto siitä, että esimerkiksi sähköauton hankintaan on mahdollista käyttää useita vanhojen autojen romutuksista tulleita palkkioita.

Käytännössä Traficom on maksanut hakijoille korvauksen yhdestä romuautosta ja Valtiokonttori on kuitannut loput. Valtiokonttori on joutunut siis korvaamaan Traficomin toiminnasta aiheutuneita vahinkoja.

– Hakemusten tulo on supistunut aivan muutamaan viikossa, joten oletamme, että loppu häämöttää. Joitakin yksittäisiä (hakemuksia) tietysti voi tulla myöhemminkin, Valtiokonttorin lakiasiainpäällikkö Pekka Syrjänen arvioi.

Traficomin ylijohtaja Kati Heikkinen pahoittelee romutussotkua.

– Olen todella pahoillani siitä, miten tämä kampanja on erityisesti nippuromuttajien osalta mennyt. On myös harmillista, että hakemukset jonoutuivat pahasti ja palkkiopäätöstä on joutunut odottamaan niin pitkään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt