X
SULJE MAINOS
Koronarokotus Energia-areenan rokotuspisteessä Vantaalla. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

MTV: Näistä puolueista löytyvät rokotusten vastustajat

Viisi prosenttia ei aio ottaa koronarokotetta. Kyselyssä ei kuitenkaan ollut mukana ulkomaalaistaustaisia.

MTV Uutiset on teettänyt kyselyn, jonka mukaan Suomessa 94 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä on ottanut tai aikoo ottaa rokotteen.

Kysely toteutettiin vain suomeksi eikä ulkomaalaistaustaisia ilmeisesti ollut mukana samassa suhteessa kuin muussa väestössä. Väestöstä tähän asti kaksi rokotetta on saanut vain 67 prosenttia.

Kokoomuksen, SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista vain satunnaiset henkilöt eivät aio rokottautua. RKP:n kannattajista kyselyssä ei yksikään aikonut jättää rokotetta ottamatta.

Kaksi puoluetta erottuu muista.

Kristillisdemokraattien kannattajista 14 prosenttia ei ole ottanut tai ei aio ottaa rokotetta. Toisin päin kysyttäessä kristillisdemokraateista 72 prosenttia aikoo ottaa rokotteen.

PS:n kannattajista 13 prosenttia ei aio ottaa rokotetta tai ei ole niitä ottanut. Toisin päin kysyttäessä PS:n kannattajista 86 prosenttia on ottanut tai aikoo ottaa rokotteen.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn 1 002 henkilöä 19.–20. lokakuuta 2021. Tulokset painotettiin iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan väestötilastoja vastaaviksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt