Journalistiliiton alalle aiemmin ilmoittama lakonuhka peruuntuu. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

MTV menossa viikoksi lakkoon

Journalistiliitto on antanut MTV:n sisällöntekijöitä koskevan lakkovaroituksen.

Mikäli neuvottelutulokseen ei päästä, lakko alkaa kahden viikon kuluttua 10. maaliskuuta. Lakko kestää viikon ja siihen osallistuu noin 160 työntekijää.

Toteutuessaan työtaistelu vaikuttaa Journalistiliiton mukaan muun muassa MTV:n uutisiin, verkkosivuihin ja ajankohtaisohjelmiin.

Liiton mukaan lakkovaroituksen syynä on se, että työnantajaa edustava Palvelualojen työnantajat ry eli Palta ei ole ollut valmis keskustelemaan palaamisesta normaaliin työaikaan.

Sovittelu valtakunnansovittelijan johdolla alkaa ensi torstaina 27. helmikuuta.

Kesän 2016 kilpailukykysopimus pidensi työaikaa 30 minuuttia viikossa. MTV:llä työaikaa pidennettiin enemmän, 50 minuuttia viikossa.

Nyt kiky-tunneista ollaan yleisesti luopumassa, mutta Palta ei Journalistiliiton mukaan suostu neuvottelemaan palaamisesta kohti normaalia työaikaa.

– Tämä on uskomaton tilanne, kun lähes viisi kuukautta neuvottelujen aloittamisen jälkeen työnantaja keksii, ettei MTV:ssä palatakaan normaaliin työaikaan. Työnantajan haluttomuus sopimiseen tuli yllätyksenä, kertoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Ahon mielestä Palta ei aja jäsenyritystensä kuten MTV:n etua vaan omaa ja Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n etua.

– Paltan tavoitteet ovat epärealistisia, eivätkä vastaa sen jäsenten, esimerkiksi MTV:n tarpeita, Aho toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt