X
SULJE MAINOS
Mika Lintilä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

MTV: Koronapassi valmisteilla ministeriössä – näitä se koskisi

Muistion on määrä valmistua ensi viikon torstain neuvotteluihin.

Koronapassia valmistellaan työ- ja elinkeinoministeriössä, elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo MTV Uutisille.

Nyt tehtävässä pohjamuistiossa keskitytään siihen, missä ja miten koronapassia voitaisiin käyttää. Passi koskisi todennäköisesti tapahtumia ja ravintoloita.

Muistion on määrä valmistua ensi viikon torstaina käytäviin neuvotteluihin.

– Pohjana pitää olla terveysturvallisuusperusteet. Ja se, että mikäli koronapassi tulee, niin sen soveltamisala tulee olla hyvinkin rajattu. Varmasti keskeisiä ovat silloin ravintolat ja tapahtumat, joihin tätä voitaisiin soveltaa, Lintilä sanoo MTV Uutisille.

Selvityksen jälkeen hallitus päättää, antaako se passille vihreää valoa. Lintilä ei arvioi, kuinka todennäköistä tämä on.

– Toivon, että saan hallitukselta selkeän toimeksiannon tämän koronapassin tekemiseen, Lintilä sanoo.

– Lain kirjoittaminen vaatii oman aikansa ja sitten siinä vaiheessa asia pitää tietysti tuoda eduskunnan käsittelyyn. Se vie oman aikansa tietysti.

Ministeri toteaa, että passi tuskin olisi käytössä muualla Euroopassa, jos siitä olisi löytynyt enemmän negatiivisia kuin positiivisia puolia. Hän toteaa. että Suomessa mahdollisuuteen on todennäköisesti herätty vasta nyt, kun delta-muunnoksen tartuttavuus on realisoitunut.

Koronapassilla tarkoitetaan virallista todistetta saaduista koronarokotuksista, tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt