X
SULJE MAINOS

MTV: Kansanedustaja Laura Huhtasaarella kannatusta perussuomalaisten johtoon

MTV:n kyselyyn vastanneet perussuomalaisten piirihallitusten jäsenet suosivat kahta ehdokasta nykyisen johtajan seuraajaksi.

”Kuka olisi paras vaihtoehto Timo Soinin seuraajaksi?”, kysyttiin perussuomalaisten piirihallitusten jäseniltä, joista 55 vastasi tiedusteluun.

Vastanneista 18 kannatti kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhoa ja 17 europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa. Kansanedustaja Laura Huhtasaarta kannatti 11 vastaajaa.

Huhtasaari on kuitenkin tukenut Halla-ahoa muun muassa blogissaan.

– Jussi Halla-ahossa on potentiaalia kirkastaa profiiliamme. Tarvitsemme tiukemman linjan. Muiden Euroopan maiden, kuten Ruotsin maahanmuuton ongelmat saattaisivat vielä olla vältettävissä, hän kirjoittaa.

Halla-aho on kertonut harkitsevansa ehdokkuutta ensi kesän puoluekokouksessa riippumatta nykyisen puheenjohtajan Timo Soinin päätöksestä.

Sekä Sampo Terho että puolustusministeri Jussi Niinistö sen sijaan ovat kertoneet odottavansa Soinin ilmoitusta omista aikeistaan ennen kertomistaan mahdollisesta kiinnostuksesta puheenjohtajuutta kohtaan.

Soinin jatkokautta toivoi yli puolet kyselyyn vastanneista.

Kyselyä arvioitaessa on huomioitava, että perussuomalaisissa puolueen puheenjohtajavaalissa äänioikeutettujen joukko on hyvin laaja, eikä tulos siten ole erityisen hyvin ennustettavissa piirihallitusten aktiivijäsenten vastausten perusteella.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt