X
SULJE MAINOS
Matkustajat odottavat bussia Tampereella. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

MTV: Eduskuntakysely maskeista – miksi pääministeri ei odottanut?

Kansanedustaja tiedustelee kevään 2020 suojavarustehankinnoista.

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen kevään 2020 maskihankinnoista ja Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) kohtelusta, kertoo MTV.

Risikko kysyy, miksi sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tilasi hengityssuojaimia Huoltovarmuuskeskukselta, vaikka keskuksen tehtäviin ei kuulu toimia suojainten hankintaorganisaationa.

STM teki Huoltovarmuuskeskukselle tukipyynnön suojavarusteiden hankinnasta 24. maaliskuuta 2020. Kaupoilla oli kova kiire, koska Suomen terveydenhuollossa varusteet olivat loppumassa ja maailmalla käytiin kovaa taistelua kasvomaskeista ja muista suojavarusteista. HVK:n kauppoihin kuulunut hankinta epäonnistui.

Epäonnistuneiden kauppojen jälkeen pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti lehtihaastattelussa, ettei luottoa Huoltovarmuuskeskukseen enää ole. HVK:n silloinen toimitusjohtaja Tomi Lounema joutui eroamaan, ja kaksi muuta johtajaa irtisanottiin.

Risikko kysyy, miksi pääministeri ei odottanut Huoltovarmuuskeskuksen toiminnasta käynnissä olevien lisäselvitysten tuloksia ennen kuin hän esitti julkisesti epäluottamuksensa keskuksen toimitusjohtajalle

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt