Juha Marttila. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

MTK vaatii lisää kiinteää laajakaistaa maaseudulle

Valokuidun tarjonta on maa- ja metsätaloustuottajain mukaan nykyisin rajallista ja epäyhdenvertaista.

Maaseudulla asuminen ja yrittäminen ei ole MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan tulevaisuudessa mahdollista ilman toimivia ja nopeita tietoliikenneyhteyksiä.

– Siksi on huolestuttavaa, että kiinteän laajakaistan saatavuus Suomen maaseudulla on EU:n heikoimmasta päästä, Marttila toteaa MTK.n tiedotteessa.

Valokuidun tarjonta on MTK:n mukaan nykyisin rajallista ja epäyhdenvertaista. Järjestön mielestä tavoitteena pitää olla, että nopeat tietoverkot tarjoavat maaseudulle taajama-alueisiin nähden aiempaa tasavertaisemmat palvelut ja kehittymisedellytykset.

– Nyt maaseudun ja kaupunkien välillä on ammottava kuilu, Marttila painottaa.

Kaikkien suomalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi nopeat ja luotettavat tietoverkot on MTK.n mielestö saatava koko maahan. Järjestö huomauttaa, että nuorten odotukset ovat korkealla ja yhteyksien pitää olla kunnossa, jotta nuoret jäävät maaseudulle.

MTK:n kehitysjohtajan Markus Lassheikin mukaan tulevan 5G-verkon myötä ero laajakaistan käyttökokemuksessa kaupungin ja maaseudun välillä vähenee merkittävästi.

– Selvää on jo nyt, että 5G tulee korostamaan myös valokuidun saatavuutta ja lisäämään entisestään valokuidun ja kiinteän verkon merkitystä, hän arvioi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt