Verkkouutiset

MT: Putkiyrittäjä joutuu kantamaan 11 eri pätevyyskorttia

Joutsalaisyrittäjän työntekijöiltä vaaditaan kuusi pakollista korttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maaseudun Tulevaisuus kertoo viranomaisten joutsalaiselta putkiyrittäjältä vaatimista suoritetuista pätevyyskorteista.

Putkiyrityksen seitsemällä työntekijällä on kuusi pakollista korttia: tulityökortti, työturvakortti, hätäensiapukortti, sähköturvallisuuskortti asennusten luvan ehtona, puhdasvesikortti ja henkilökortti. Toimitusjohtajalta vaaditaan viisi korttia lisää.

”Meillä on yrityksessä kuorma-auto, joten kaikilla, jotka ajavat sitä, pitää olla ammattipätevyyskortti eli viisi erillistä pätevyyttä suoritettuna”, yrittäjä kertoo MT:lle.

”Työturvakortti käy yhdestä päivästä. Minulla ne muut neljät ovat ennakoivan ajon kurssi, trukkikurssi, ajoaika- ja piirturikurssi”.

MT:ssa Yrittäjien johtaja Veli-Matti Lamppu sanoo, että esimerkiksi vakuutusyhtiöt saattavat edellyttää vakuutusehdoissaan pätevyyskorttien mukaisia lisäpätevyyksiä työntekijöiltä. Hänen mielestään eri toimijoiden itsesäätely lupakorttien avulla on alkanut rapauttaa ammatinharjoittamisen vapautta.

Turun aikuiskoulutuksen ylläpitämässä Korttirekisteri-palvelussa on kirjattu 38 erilaista lupa- ja pätevyyskorttia. Niihin kuuluvat esimerkiksi ensiapukurssit, työturvallisuuskortti, hygieniapassi, tulityökortti, järjestyksenvalvojakortti, ikärajakortti ja trukkikortti. Pääkaupunkiseudulla on katutyökortti, jota ilman ei pääse kadulle töihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)