MT: Lähes puolet suomalaisista ei halua lisää ministereitä

Ehdottomimmin ministerien määrän lisäystä vastustavat perussuomalaisten ja SDP:n kannattajat, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Hallituksen ministerimäärän lisäystä vastustaa 45 prosenttia. Ajatusta kannattaa 30 prosenttia. Joka neljäs äänestäjä ei ota asiaan kantaa tai pitää sitä samantekevänä.

Vain keskustan kannattajista yli puolet pitää ministerien määrän lisäämistä tarpeellisena. Lisäystoive voittaa vastustuksen prosenttiluvuin 54–25.

Myös kokoomuksen kannattajissa on ministerien määrän lisäämisen kannattajia enemmän kuin vastustajia, luvuin 44–36.

Ehdottomimmin ministerien määrän lisäystä vastustavat perussuomalaisten ja SDP:n kannattajat. Heistä ajatusta vastustaa useampi kuin joka toinen.

Oikeusministerille kannatusta

Vastaajia pyydettiin nimeämään sopiva tehtävä kolmelle ministerille. Neljännes vastaajista ei nimennyt yhtään tehtävää.

Eniten kannatusta sai oikeusministeri. Sen nimesi 46 prosenttia kaikista vastaajista eli noin kaksi kolmasosaa kantaa ottaneista.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselta (kesk.) jakoon menisivät ympäristöministerin tehtävät ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta (kok.) opetusministerin tehtävät.

Osa olisi valmis siirtämään perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalta (kesk.) sote-asiat uudelle ministerille. Kannatusta sai myös ajatus uudesta yrittäjyysministeristä, etenkin kokoomuslaisilta ja perussuomalaisilta.

Maaseudun Tulevaisuus ja Gallup Elintarviketieto kysyivät suhtautumista hallituksen kokoon viime viikonvaihteessa 1 011 vastaajalta.

Kommentit