Valkoposkihanhia Helsingissä 14. kesäkuuta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

MT: Kolme neljästä sallisi valkoposkihanhien metsästyksen

Nihkeimmin asiaan suhtautuvat vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat.

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn mukaan suuri enemmistö kannattaa valkoposkihanhien metsästystä.

Metsästyksen sallimista tukee 74,3 prosenttia ja vastustaa 13 prosenttia. 12,8 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa kantaansa.

Valkoposkihanhien metsästystä koskeva kansalaisaloite keräsi vaadittavat 50 000 allekirjoitusta kesäkuun alkuun mennessä. Muutosta on perusteltu viljelykasveille ja muulle omaisuudelle aiheutuvalla vakavalla vahingolla.

Alueelliset erot olivat kyselyssä pienet, mutta vastaukset vaihtelivat sukupuolen mukaan. Yli 65-vuotiaista miehistä metsästyksen sallimista kannattaa 91,8 prosenttia, mutta 18–30-vuotiaista naisista vain 48,9 prosenttia.

Nihkeimmin asiaan suhtautuvat vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat. RKP:n, kokoomuksen ja keskustan kannattajista valkoposkihanhien metsästyksen sallisi yli 88 prosenttia.

Valkoposkihanhien kasvavaan kantaan kuuluu tällä hetkellä noin 500 000 aikuista lintua. Elinvoimaiseksi arvioitu lintu on suojeltu koko sen esiintymisealueella. Maakohtaista poikkeamaa on sovellettu muun muassa Virossa ja Ruotsissa viljelmien suojelemiseksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt