LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

MT: Kaupunkien vihreät tyytyväisiä Yleen

73 prosenttia vihreiden kannattajista kertoo suhtautuvansa myönteisesti Yle-veroon.

Maaseudun Tulevaisuuden kyselyn mukaan yrittäjät ja maanviljelijät ovat tyytymättömimpiä Yle-veron maksajia.

Kaupunkien vihreät, sinkut ja kotona asuvat nuoret kertovat puolestaan saavansa Ylen ohjelmista ja palveluista riittävästi vastinetta veroon nähden.

Kaikista suomalaisista Yle-veroon suhtautuu myönteisesti 54 prosenttia ja kielteisesti 39 prosenttia. Silti yli 50 prosenttia maaseudulla asuvista, maanviljelijöistä ja yrittäjistä ei koe saavansa rahoilleen vastinetta.

Tilanne on hyvin erilainen pääkaupunkiseudulla, jossa 62 prosenttia suhtautuu veroon myönteisesti. Ikäryhmittäin tyytyväisimpiä ovat alle 30-vuotiaat sekä 55–64-vuotiaat, joista molemmista lähes kaksi kolmannesta oli tyytyväisiä. Tyytymättömimpiä ovat 30–44-vuotiaat eli työikäiset, joista 43 prosenttia katsoi saavansa liian vähän vastinetta verolleen.

Vihreiden kannattajista jopa 73 prosenttia suhtautuu Yle-veroon myönteisesti. Täsmälleen yhtä suuri osa perussuomalaisista ei ole vakuuttunut yleisradioyhtiön tuottamusta palveluista. Innokkaita Ylen kannattajia löytyi myös SDP:stä, keskustasta ja vasemmistoliitosta.

Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila toteaa suomalaisten luottamuksen pysyneen vahvana yhtiön uutistoimintaa kohtaan.

– Vuosittain tehtävän Ylen kyselyn mukaan se oli 89 prosenttia vuonna 2018. Yli puolet, 54 prosenttia pitää Yleä ykkösuutistoimijana Suomessa. Joten kyllä rohkenen sanoa näiden lukujenkin valossa, että uutistoiminta on onnistunut herättämään luottamusta ja siihen kuuluu niin riippumattomuus kuin tasapuolisuus, Merja Ylä-Anttila sanoo MT:lle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt