X
SULJE MAINOS
Pääministerin virkahuone on Valtioneuvoston linnassa. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

MT: Kantaansa empivät pääministerigallupin suurin voittaja

Edes Sanna Marinin kannatus ei nouse kovin paljon SDP:n kannatuslukuja korkeammalle.

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän gallupin mukaan pääministeri Sanna Marin (sd.) on puolueiden nykyisistä puheenjohtajista mieluisin vaihtoehto uudeksi pääministeriksi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Häntä pitää parhaana uudeksi pääministeriksi 26,6 prosenttia vastaajista. Seuraavana on Petteri Orpo (kok.) 16,6 prosentilla.

Riikka Purran (ps.) voisi nähdä pääministeriksi noin kahdeksan prosenttia ja Annika Saarikon (kesk.) neljä prosenttia.

Kantaansa empivien joukko on gallupin suurin voittaja. Vastaajista 30,4 prosenttia on sitä mieltä, ettei mieluista pääministeriä uuteen hallitukseen löydy nykyisten puheenjohtajien joukosta tai sitten kantaa ei ole lyöty lukkoon.

Vain SDP:n ja kokoomuksen kannattajat kokevat omassa puheenjohtajassaan olevan selkeää pääministeriainesta.

Vihreiden kannattajista yli 50 prosenttia pitää Marinia parhaana seuraavaksi pääministeriksi ja oman puolueen puheenjohtajaa Maria Ohisaloa vain 15 prosenttia. Vasemmistoliitolla suunta on yhtä selkeä, sillä Marinin näkee parhaaksi reilut 42 prosenttia ja Li Anderssonin 27 prosenttia.

Tiedot selviävät Kantar TNS Agrin 8.–13.10. tekemästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 023 suomalaista satunnaisotannalla. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Osaotosten tulokset ovat suuntaa-antavia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt