Mielenosoituslappu Pirkkolan hakkuutyömaalla Helsingissä 10. marraskuuta 2020. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

MT: Aktivistit metsäkoneyrittäjän kimpussa – ”en ole metsänraiskaaja”

Aktivistit jopa polttaneet metsäkoneyrittäjän koneen.

Maaseudun Tulevaisuus kertoo, kuinka 27 vuotta Helsingissä toiminut metsäkoneyrittäjä Janne Oldenburg on saanut kokea metsäkeskustelun aiheuttaman tunteiden kuumentumisen.

Esimerkiksi viime syksynä Helsingin Pirkkolassa Oldenburgin yritys sai tehtäväksi keskuspuiston uuden urheiluhallin tieltä tehtävän metsäpalsta. Koneet piti viedä työpäivän päätteeksi pois alueelta ilkivallan pelossa. Esimerkiksi Vantaalla poltettiin viime vuonna hakkuualueelle jäänyt erään yrityksen metsäkone. Usein koneita sotketaan ja heitetään kananmunilla.

Oldenburgin mukaan meno on pahentunut viime vuosina. Hän ymmärtää, että lähimetsien hakkaaminen harmittaa, mutta kaadoista ei päätä työhön palkattu metsäkoneenkuljettaja, vaan kaupungin päättäjät pöytiensä äärellä. Koneyrittäjä on mielenosoituksille väärä kohde.

-Olen kuitenkin henkeen ja vereen luontoihminen, enkä koe itseäni luontoterroristiksi tai metsänraiskaajaksi, Oldenburg sanoo.

Oldenburg arvelee, että kiihtyneisiin asenteisiin vaikuttaa myös heikentynyt ymmärrys luonnosta ja ilmastonmuutosahdistus.

-Lisäksi ei aina ymmärretä, että metsä on jonkun omaisuutta, josta oikeasti haetaan elantoa, huomauttaa koneyrittäjä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt