Oman rahatilanteensa kuluttajat arvioivat syyskuussa hyväksi. LEHTIKUVA/SARI GUSTAFSSON

”Moni kauppa menee saman tien kiinni”

Verottajan esittämät onlinekassat toisivat Suomen Yrittäjien mukaan lisäkuluja yrityksille.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mielestä verottajan ehdottamassa onlinekassajärjestelmässä ”ei ole järkeä”.

– Moni kauppa menee saman tien kiinni, jos yrittäjät pakotetaan ottamaan käyttöön onlinekassajärjestelmä, Pentikäinen tviittaa.

Hän on jakanut Taloussanomien jutun yrittäjä Willem van Schevikhovenista, joka kertoo panevansa autojen viritys- ja varaosia myyvän kivijalkakauppansa kiinni, jos uusi kassajärjestelmä tulee pakolliseksi. Hänen mukaansa järjestelmä olisi liian suuri kuluerä yritykselle.

Verohallinnon työryhmän ehdottama fiskaalisten onlinekassajärjestelmien käyttöönotto mahdollistaisi sen, että myyntitapahtumasta tulee järjestelmän kautta tieto suoraan verottajalle. Kassajärjestelmää perustellaan harmaan talouden torjunnalla, ja se koskisi noin 170 000 kuluttajamyyntiä harjoittavaa yritystä.

Suomen Yrittäjien mukaan harmaan talouden torjunta on kannatettavaa, mutta onlinekassajärjestelmä olisi tehoton ratkaisu merkittävimpään ongelmaan eli ohimyyntiin. Järjestön mukaan uudistus toisi lisäksi merkittäviä lisäkuluja yrityksille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt