Perustuslakivaliokunta tyrmäsi hallituksen ehdotuksen liikkumisrajoituksista. Kuva Eduskunnan täysistunnosta 28. maaliskuuta 2021. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Miten tämä edes pääsi eduskuntaan asti?”

Yrittäjien mukaan hallituksen esitys oli niin huono, ettei valiokunta puuttunut edes sen yksityiskohtiin.

Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula ihmettelee, miten hallituksen esitys liikkumisrajoituksista pääsi edes etenemään eduskuntaan asti.

Perustuslakivaliokunta tyrmäsi tänään hallituksen esityksen liikkumisrajoituksista, jossa vain pihapiirissä liikkuminen olisi sallittua tietyin poikkeuksin. Valiokunta katsoi, ettei liikkumisrajoitusten määrääminen ole välttämätöntä ja rajoitukset olisivat perustuslain vastaisia.

– Aivan täydellinen perustuslakivaliokunnan tyrmäys hallituksen liikkumiskieltoesitykselle. Valiokunta ei edes analysoi yksittäisiä säännöksiä, koska esityksen perusratkaisu on niin väärä ja huono. Miten tämä edes pääsi eduskuntaan asti?, Makkula kysyy Twitterissä.

Kokoomuksen kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Terhi Koulumies kertoo, että valiokunta ehti käsitellä hallituksen esitystä kolme tuntia turhaan. Hänen mukaansa valiokunta ei saanut tietoa perustuslakivaliokunnan päätöksestä ennen kokouksen päättymistä.

– No just. Tuli sitten istuttua turhaan 3 tuntia eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokouksessa käsittelemässä liikkumisrajoitukset-lakia. Perustuslakivaliokunta näköjään tyrmäsi sen jo, eikä meille edes kerrottu ennen kuin kokous päättyi, Terhi Koulumies tviittaa.

LUE MYÖS:

Petteri Orpo: Liikkumiskiellon tyrmäys vakava epäonnistuminen hallitukselta (VU 31.3.2021)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt