Lapsia kalastamassa Vanhankaupunginkoskella Helsingissä 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Miten mato koukkuun? Täältä saat vastauksen

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on avannut kesäksi maksuttoman neuvontapalvelun.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista haluaisi kalastaa nykyistä enemmän, mutta harrastusta voi estää esimerkiksi tiedon puute, kerrotaan Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöstä.

– Noin joka viides kyselyyn vastanneista kertoi kalastamisen esteeksi sen, että ei tiedä, missä hyviä kalapaikkoja olisi. Tietoa kaivataan myös siitä, miten, milloin ja missä ylipäänsä voi kalastaa sekä siitä, miten kala käsitellään ja valmistetaan ruuaksi. Tähän huutoon haluamme vastata, kertoo Etelä-Suomen kalatalousasiantuntija Marcus Wikström.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on avannut kesäksi maksuttoman Kalastajan kuuma linja -palvelun, jossa järjestön kalatalousasiantuntijat ympäri Suomea vastaavat kaikkiin kalastuksen harrastajien ja sellaiseksi haluavien kysymyksiin. Yhteyttä voi ottaa soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä.

Wikströmin mukaan järjestön asiantuntijoilta voi kysyä mitä vain kalastuksen eri muodoista kalankäsittelyyn. He opastavat myös esimerkiksi ympäristö- ja vastuullisuuskysymyksissä.

– Haluamme auttaa niin aloittelijoita kuin pro-kalastajiakin Uudeltamaalta Lappiin. Toivomme, että meihin otetaan yhteyttä matalalla kynnyksellä. Monelle tulee esimerkiksi yllätyksenä, miten mato kannattaa laittaa koukkuun. Toisin kuin usein ajatellaan, koukku pitää jättää näkyviin, jotta kala jää helpommin kiinni siihen. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, ja meiltä saa luotettavan vastauksen, Wikström kertoo.

SynoInternational suoritti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tilaaman kyselytutkimuksen huhti-toukokuussa. Kyselyyn vastasi 1 007 henkilöä, ja vastaajien ikähaarukka oli 18–80 vuotta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt