”Mitä pahaa nämä yrittäjät ja yritykset ovat lakkolaisille tehneet?”

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari ihmettelee metallimiesten lakon syitä Tampereella.

Tampereella alkoi torstai-iltana kymmenen aikaan vuorokauden mittainen metallityöläisten lakko, jonka piirissä on 1 500 työntekijää. Metalliliiton ja Teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin työntekijät osoittavat lakolla mieltä Juha Sipilän (kesk.) hallitusta vastaan. Työntekijät kuuluvat 16 eri yritykseen,

– Mitä pahaa nämä yrittäjät ja yritykset ovat lakkolaisille tehneet? Miksi paha mieli puretaan varmuuden vuoksi ihan sivulliseen. Tämä yhteiskunta on mennyt vähän vinksalleen, Harri Jaskari kysyy blogissaan.

Yrittäjät joutuvat Jaskarin mukaan nyt kertomaan asiakkaille, että ”valitettavasti lupauksia ei pystytä pitämään ja tuotteet eivät tule ajallaan asiakkaalle”.

Kansanedustaja huomauttaa, että tulevaisuudestakaan ei tiedetä, milloin taas lakkoillaan, mikä tarkoittaa vähemmän työpaikkoja Suomeen.

– Tässä maassa on nyt kohta kymmenen vuotta yritetty saada taloutta jonkinlaisille raiteille. Vihdoinkin alkaa näkyä jotain kirkkaampaa valoa tunnelin päässä ja sitten vedetään mattoja alta niin että vaan heilahtaa, Jarkari kirjoittaa.

Hän sanoo tietävänsä itse Suomeen investointeja houkutelleena, että pienetkin kolaukset tuntuvat moukarin iskuilta.

– Tampereen seudun lakkotempaus ei ainakaan helpota uusien investointien saamista omalle kotiseudullemme, Jaskari muistuttaa.

Kommentit